perjantai 18. syyskuuta 2009

Kesä 09 pikakelauksena :)

No niin. Oon niin ahkerasti muistanut päivitellä että ihan naurattaa! :) Kesä tuli, oli ja meni ja vierähti kolmivuorotyön ja treenaamisen kanssa taistellessa. Lajeina meillä on näin kesällä ollut haku, suojelu, peltojälki, vepe ja nyt ollaan aloiteltu ton tottiksenkin harrastamista! ;)

Meidän tän kesän jälkiurakasta oon kyllä ylpeä. Ollaan päästy paljon eteenpäin. Jälkeä on tullut pääasiassa treenattua Kiilin Emmin kanssa kaksistaan, mutta Holmin Lea ja Saaranluoman Tiina on onneksi käynyt meitä välillä ohjeistamassa ja takomassa viisauksia meidän päähän! Kiitos siitä! Käytiin me Lilan kanssa 18-19.7 Nummipusulassa Maria Arfmanin jälkileirilläkin hakemassa oppeja ja oli kyllä kannattava reissu! Lila oli vähän sitä mieltä, että kun mamma on kerran leiristä maksanut ja helsinkiin asti ajanut, niin koska mitään ongelmaa ei kerran ole, niin kehitetään muutama sellainen! :D Onneksi ongelmat tuli sielä, eikä ysin pellolla, oppi niihin vähän suhtautumaankin. Leirillä tultiin siihen lopputulokseen, että jätetään tyhjien opetteleminen vielä hetkeksi ja ruvetaan hakemaan vielä enemmän rytmiä ja viettiä tohon jälkeen. Kun ne asiat on kunnossa, niin palataan sitten niihin tyhjiin uudestaan. Ohjeita noudattaen ollaan treenattu siitä eteenpäin ja nyt vasta viimeviikkoina otettu tyhjät takaisin ohjelmaan. Huomenna taas Arfmanin Marian leirille tänne seinäjoelle ja katsotaan minkälaisia ohjeita tällä kertaa saadaan. Kulmia ja serpentiinejä ollaan myös treenailtu ja kaikkea muutakin on tullut sovellettua. Jälkiä tällä hetkellä tälle kesälle on siinä 40 paremmalla puolella. Ei se määrä, vaan se laatu! :)


Kuvat: Mari Rintamäki

Vepe on meillä ollut semmoisena viikonloppujen mökkiharrastuksena, ei me olla sen osalta käyty kertaakaan missään treeneissä. Vedenvaraan joutuneen se osaa jo rantaan käydä hakemassa
(Eniten treenattukin kun se on kaikista niin kivaa olla sielä hinattavana! :) ) Veneestä hyppy on myös hansakassa, eikä sen kanssa ensimmäisen kerran jälkeen ole ongelmaa ollutkaan. Veneen noutokin oli jo kunnossa, mutta pidemmän tauon jälkeen pääsyt hieman unholaan. Ensikesänä sitten uudestaan. Viimeistä liikettä, eli esineen vientiä veneeseen ei päästy harjoittelemaan kuin kuivalla maalla (eikä sekään lupaavalta näyttänyt) ennenkuin meidän vepekausi päättyi. :) Saa sitten nähdä oppiiko se sitä viimeistä liikettä ikinä! Voi hyvin olla, ettei opi! :D

Hakua ollaan nyt kesällä treenattu lapualla Pirjo Lastikan ryhmässä ja alkuun päästiinkin hyvin eteenpäin! Nyt on vain yksinkertaisesti käynyt niin, että kaikki asiat menee päällekkäin ja tuntuu ettei mihinkään oikein ehdi, eikä hakumetsässä olla taidettu runsaaseen kuukauteen päästä käymään! Se on tosi harmi, koska molemmat hausta niin tykätään ja olis niin kiva olla paikalla muiden koiria reenaamassa, mutta minkäs voit, kun päivässä on tunteja ja viikossa päiviä vain rajoitetun määrän!

Suojelua ollaan käyty treenaamassa vaasassa Nallen kanssa pitkin kesää niin usein kun vain on ollut mahdollista. Kolmivuorotyö Atrialla on kuitenkin sen verran rajoittava tekijä, että joka kolmas viikko treenit on jäneet kokonaan ja muutenkin paikoittain. Viimeisen kuukauden ollaan sieltäkin oltu nyt kuitenkin tauolla, maanantaina mennään seuraavan kerran treeneihin ja ottamaan selvää, että miten tästä eteenpäin jatketaan!

Ja sitten olisi vielä se tottelevaisuus, jos kerran näin lajikohtaisesti kuulumisia kertoillaan. Alkukesästä tottis rupes menemään penkin alle, sitten sitä ei enää huvittanut niin kovaa treenata jonka seurauksena se kusi vielä enemmän. Siihen kun vielä liitetään lajien kirjo ja hirveä kiirus, voin häpeäkseni tunnustaa, että kesällä tein kamalan mokan. Se tärkein jäi vähimmälle huomiolle. Viettiä kyllä kävin kentällä hakemassa, leikkimässä ja hetsaamassa, jääviä tekemässä, mutta koko seuraamista ei kesällä työstetty lähes ollenkaan, koska en yksin uskaltanut sitä lähteä rakentamaan. Kuukausi sitten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja koiran oltua reilun viikon totaalisessa treenitauossa, astelin Tiinan ja Tuijan tottiskoulutukseen. Yllätyksekseni huomasin, että koira oli treenannut kesällä itsekseen, tai ainakin saanut viettiä pienestä paussista ja sehän jopa vähän niinkuin seurasi!! Nyt ollaankin sitten keskitytty pelkästään jälkeen ja tottikseen siitä lähtien ja nyt taas tuntuu, että treenaaminen on kivaa. Kesällä tuli ajettua niin koira, kuin itsensäkkin vähän turhan piippuun jatkuvalla treeneistä toiseen juoksemisella, ja nyt yritän pitää huolta siitä, ettei niin enää pääsisi tapahtumaan! Koulukin muuten ehti jo alkaa, mikä tarkoittaa sitä, että sain Tiinan takaisin tänne S-joelle! <3:) Eiköhän se tottiskin rupea luistamaan kun on koutsi taas paikalla! :D />
Tottista Tiinan ja Tuijan koulutuksessa ohriksella
Kuvat: Helena Peltonen

Muuten, käytiin vaasan erikoisnäyttelyissäkin ja Lila sai SG4. Jonnalle taas kiitokset näytöstä! Ohessa kuva näyttelyistä!